Nepstupn dokument, nutn pihlen

Csak előfizetőknek hozzáférhető tartalom!

Ehhez a dokumentumhoz csak az Műszakifórum Alap előfizetői férhetnek hozzá.

A dokumentum nézőképe:

18/2016. (VI. 9.) NGM rendelet

Garantált , Forrás: Verlag Dashöfer (http://www.dashofer.hu)

2.3.1.13 18/2016. (VI. 9.) NGM rendelet

03. 08. 2016

2.3.1.13 18/2016. (VI. 9.) NGM rendelet

18/2016. (VI. 9.) NGM rendelet egyes foglalkoztatással összefüggő miniszteri rendeletek módosításáról.

Magyar Közlöny 2016/81. (VI. 9.)

Az NGM rendelet nagyrészt az ipari alpintechnikai tevékenység biztonsági szabályzatáról szóló 11/2003. (IX. 12.) FMM rendelettel foglalkozik.

A biztonsági szabályzat módosítását a korszerűsítés igénye hívta elő, és a változások tartalmilag jelentősek.

  • Új személyi feltételek

Az Értelmező rendelkezésekben új fogalomként jelenik meg az ipari alpinista, az ipari alpinista segéd és az ipari alpinista gyakornok meghatározása. E szerint az ipari alpinista, aki egyébként az alpintechnikai munkát vezeti, csak olyan, a 18. életévét betöltött személy lehet, aki államilag elismert ipari alpinista szakképesítést igazoló bizonyítvánnyal, vagy honosított ipari alpinista szakképesítést igazoló külföldi bizonyítvánnyal, oklevéllel rendelkezik.

A három alpinista meghatározáson túlmenően további követelményeket állapít meg, Az alpintechnika személyi feltételei blokk. E szerint alpintechnikát csak olyan alpinista végezhet, aki az előzetes és időszakos munkaköri, illetve szakmai alkalmasság orvosi vizsgálata alapján arra alkalmas. A korábbi előírás ettől eltért: - ilyen munkát csak olyan személy végezhetett, aki a 18. életév betöltése mellett az OKJ-ben meghatározott Ipari alpinista elnevezésű szakképesítéssel vagy ipari alpintechnika végzésére jogosító, jogszabály alapján elismert, vagy honosított külföldi bizonyítvánnyal vagy oklevéllel rendelkezett.

Ehhez a dokumentumhoz csak az Műszakifórum Alap előfizetői férhetnek hozzá.

Tudjon meg többet a Műszaki Fórumról!