Nepstupn dokument, nutn pihlen
Do not fill this:

Csak előfizetőknek hozzáférhető tartalom!

Ehhez a dokumentumhoz csak az Műszakifórum Alap előfizetői férhetnek hozzá.

A dokumentum nézőképe:

Az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/425 rendelete

Garantált 2016.08.03, , Forrás: Verlag Dashöfer (http://www.dashofer.hu)

2.3.1.1 Az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/425 rendelete

Tövisházi Csaba

2.3.1.1 Az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/425 rendelete

Az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/425 rendelete (2016. március 9.) az egyéni védőeszközökről és a 89/686/EGK tanácsi irányelv hatályon kívül helyezéséről.

Az Európai Unió Hivatalos Lapja - 2016.03.31. (L81)

A rendelet tárgya a forgalomba hozandó egyéni védőeszközök tervezésére és gyártására vonatkozó követelmények, valamint az egyéni védőeszközök Unión belüli szabad mozgására vonatkozó szabályok meghatározása a felhasználók egészsége és biztonsága védelmének biztosítása céljából.

Szabályait azokra az egyéni védőeszközökre kell alkalmazni, amelyek forgalomba hozataluk időpontjában új terméknek számítanak az Unió piacán: ezek vagy egy, az Unióban letelepedett gyártó által készített új egyéni védőeszközök, vagy valamely harmadik országból behozott új vagy használt egyéni védőeszközök.

A rendelet kialakításánál az egyéni védőeszközökről szóló 89/686/EGK irányelv alkalmazása során szerzett tapasztalatokat egy új, de az irányelvnél erősebb szabályozási formába öntötték. A rendeleti forma a szabályokat teljes egészében kötelezővé és közvetlenül alkalmazandóvá teszi valamennyi tagállamban, így az egyöntetű szabályozás ebben a formában jobban megvalósul.


Ehhez a dokumentumhoz csak az Műszakifórum Alap előfizetői férhetnek hozzá.

Tudjon meg többet a Műszaki Fórumról!