Nepstupn dokument, nutn pihlen

Csak regisztrált felhasználóknak hozzáférhető tartalom!

 

Ehhez a dokumentumhoz ingyenes a hozzáférés, de csak regisztrált felhasználók számára lehetséges.

 

A dokumentum nézőképe:

Megdolgoztatta a katasztrófavédelem erőit is a tél

2017.01.15, Forrás: Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (http://www.katasztrofavedelem.hu/)

Az országot tegnap elérő havazás a fővárosban és több megyében is sok feladatot adott a katasztrófavédelem egységeinek. A főigazgatóságon és hat megyében részleges operatív törzs működött a kialakult helyzet hatékony kezelése érdekében. A tűzoltók jellemzően elakadt vagy balesetet szenvedett járművek mentésében vettek részt, de sok helyen kidőlt fákat, leszakadt faágakat távolítottak el. Egyes településeken az áramellátás is szünetelt hosszabb, rövidebb ideig, jelenleg még Baranyában és Szabolcs megyében dolgoznak a hibák kiküszöbölésén.

A téli időjárás miatt szombat reggelig összesen 384 alkalommal kellett a tűzoltóegységeknek beavatkozniuk, 174 hivatásos egység 894 fővel és több mint 150 eszközzel, valamint 61 önkormányzati és önkéntes tűzoltóegység avatkozott be összesen 246 fővel és körülbelül hatvan eszközzel. A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon, illetve hat megyében, Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, Nógrád, Pest, Somogy és Zala területén operatív törzsek működtek. Ezek késő este, illetve szombat reggel befejezték a munkát.

A rendkívüli időjárási helyzet miatt az észak-magyarországi és nyugat-magyarországi régióban összesen 21 útszakaszt kellett lezárni, 16 esetében pedig forgalomkorlátozást vezettek be. Szombat reggelre már csak egy útszakaszon volt érvényben részleges útlezárás, hat útszakaszon pedig forgalomkorlátozás, de a délelőtt folyamán ezeket is feloldották. Az úton lévő emberek ellátását a rendkívüli időszakban a karitatív szervezetek mindvégig segítették.

Ingyenes hozzáférés csak a regisztrált felhasználók számára lehetséges.

Már regisztrált felhasználó? »

Még nem tag? » Ingyenes regisztráció