Nepstupn dokument, nutn pihlen
Input:

Csak regisztrált felhasználóknak hozzáférhető tartalom!

 

Ehhez a dokumentumhoz ingyenes a hozzáférés, de csak regisztrált felhasználók számára lehetséges.

 

A dokumentum nézőképe:

A vízgazdálkodásban sem elkerülhető a digitalizáció

2019.07.10, Forrás: Piac&Profit (http://www.piacesprofit.hu)

A konferencián rámutatott arra, hogy a klímaváltozás olyan folyamat, amelynek hatása 80 százalékban a vízen keresztül jelentkezik. Többek között abban, hogy a hidrológiai ciklus felgyorsul, megnő a szélsőségek előfordulási valószínűsége, több árvíz lesz, ugyanakkor nagyobb lesz az aszályoknak való kitettség térben és időben.

Az optimális vízgazdálkodáshoz elengedhetetlen olyan szakemberek képzése, akik nem csak a technikai, mérnöki részét ismerik a víztudománynak, hanem mint társadalmi, politikai és kommunikációs probléma is értik és kezelni tudják a helyzetet – hívta fel a figyelmet Szöllősi-Nagy András.

A professzor ezért örül annak, hogy az NKE Víztudományi Karán olyan mérnököket képezhetnek, akik interdiszciplináris tudással rendelkeznek: A karnak nagy lehetőség, hogy olyan vízügyi szakembereket képezhetünk a vízügyi ágazatnak és a nemzetnek, akik rendelkeznek a vízjoghoz és a vízszociológiához kapcsolódó tudás mellett az államigazgatással és a kormányzással kapcsolatos információkkal is. Emellett a jövőben az intézménynek egyre nagyobb figyelmet kell fordítania a digitális vízgazdálkodásra, hogy a mesterséges intelligencián alapuló, legújabb technológiákat alkalmazó vízipari rendszereket összekötve segíthesse a politikai döntéshozók munkáját.

Ingyenes hozzáférés csak a regisztrált felhasználók számára lehetséges.

Már regisztrált felhasználó? »

Még nem tag? » Ingyenes regisztráció


 

Annak érdekében, hogy az Önnek legjobb olvasási élményt nyújthassuk oldalunkon, cookie-kat használunk. A cookie-król, illetve használatukról részletesebb információkat a következő linken találhat: ide. Amennyiben a "folytatás" gombra kattint, vagy tovább használja oldalunkat, Ön tudomásul veszi a cookie-k használatát.