Ma van 2023.12.01

Input:

Hasznos linkek

2022.09.22, , Forrás: Verlag Dashöfer (http://www.dashofer.hu)

Környezetvédelmi jellegű kötelezettségeink teljesítésének megfelelősége, valamint a munkára fordított idő sok esetben azon is múlik, hogy mennyire vannak birtokunkban a feladatok végrehajtásához szükséges adatok és információk, illetve mennyire hatékonyan tudunk azokhoz jutni. Az alábbi linkgyűjteménnyel szeretnénk segítséget nyújtani az egyes kötelezettségek teljesítéséhez, illetve az azokhoz szükséges adatok és információk lekérdezéséhez. Ajánlunk továbbá néhány olyan linket is, ahol környezet- és természetvédelmi témákhoz kapcsolódó – nem közvetlenül a kötelezettségek teljesítéséhez szükséges – hasznos és érdekes információhoz juthatunk.

Kattintson a tartalomjegyzékben a kívánt tartalomra, vagy használja a böngészője keresőjét (Ctrl+F billentyű) és olvassa el a linkek rövid tájékoztatóját!

 Tartalomjegyzék

KSH azonosító lekérdezése

Céginformációk lekérdezése

Gazdálkodó szervezet KÜJ azonosítójának lekérdezése

KTJ azonosító alapján a telephelyhez tartozó ügyfél és KÜJ azonosítójának lekérdezése

Gazdálkodó szervezetek KTJ azonosítóinak lekérdezése

Települések távolságának lekérdezése

A budapesti megfigyelőállomás időjárási adatai

Meteorológiai Adattár

Nedves hűtőtornyok bejelentése az OSZIR rendszerbe

Jogszabálykereső

2022. évi Magyar Közlönyök keresője

Klímaberendezésekkel, klímagázokkal kapcsolatos képesített vállalkozások keresője

Klímagázok CO2 egyenértékének számítása

Natura2000 területkereső

Természetes fürdővizek és minősítésük

Hulladékgazdálkodási koncessziós társaság

Magyarország települési stratégiai zajtérképeinek gyűjteménye

Természetvédelmi Információs Rendszer - 1. 

Természetvédelmi Információs Rendszer - 2.

Gyógynövény Szövetség és Terméktanács Gyógynövény Katalógusa

2023. év fajainak részletes bemutatása - Linkek lentebb találhatók

 

KSH azonosító lekérdezése

https://www.ksh.hu/szamjel

 

Az oldalon a nyolcjegyű törzsszám (adószám első 8 számjegye) megadásával lekérdezhetjük egy adott gazdálkodó szervezetnek a KSH rendszerében nyilvántartott aktuális alapadatait (statisztikai számjel, főtevékenység (TEÁOR '08), gazdálkodási forma, székhely szerinti megye).

 

Céginformációk lekérdezése

https://www.e-cegjegyzek.hu/?cegkereses

A fenti linken az Igazságügyi Minisztérium adatbázisában a lekérdezést például az adószám első 8 számjegye, a cégnév (illetve a név kezdete), vagy akár a székhely cím alapján indíthatunk. A keresés eredményeképp a gazdálkodó szervezet alábbi adatait kapjuk: rövid név, teljes név, székhely cím, cégjegyzék szám, adószám.

 

Gazdálkodó szervezet KÜJ azonosítójának lekérdezése

http://web.okir.hu/sse/?group=KAR

 

Amennyiben egy szervezet bármely környezetvédelmi teendője során szükségünk van a Környezetvédelmi Ügyfél Jelre (KÜJ azonosító – ezzel a kilenc számjegyből álló kóddal azonosítják a gazdálkodó szervezeteket valamennyi környezetvédelmi jellegű ügyintézés során a hatóságok), úgy a fenti linken akár a szervezet neve, akár a KSH azonosítója alapján rákereshetünk a KÜJ azonosítóra, de egyéb szűrési feltételeket (pl. megye, település, TEÁOR) is használhatunk.

Az oldalon a ’Mi van a környezetemben? adatböngésző’ menüpont alatt a ’Keresés ügyfél szerint’ pontot kiválasztva a jobb oldalon lévő ablakban állíthatjuk be a szűrési paramétereket (beírhatjuk például a gazdálkodó szervezet nevét), majd a ’Lekérdezés indítása’ pontra kattintva az alsó listában kihozza a találatot, ahol a szervezet KÜJ azonosítója (és egyéb, az adatbázisban rögzített adatok) is láthatók. A KTJk gombra kattintva megjelenik az adott KÜJ számmal rendelkező ügyfélhez tartozó valamennyi telephely és annak adatai. Az Info (i) gombra kattintva pedig az adott telephelyre vonatkozó adatok részletezése jelenik meg külön ablakban.

 

KTJ azonosító alapján a telephelyhez tartozó ügyfél és KÜJ azonosítójának lekérdezése

http://web.okir.hu/sse/?group=KAR

 

Amennyiben egy telephely KTJ azonosítóját ismerjük és szeretnénk tudni, hogy mely szervezethez tartozik az adott telephely, úgy ennek lekérdezésére is van lehetőség a fenti linken.

Az oldalon a ’Mi van a környezetemben? adatböngésző’ menüpont alatt a ’Keresés objektum szerint’ pontot kiválasztva a jobb oldalon lévő ablakban beírjuk a KTJ azonosítót, majd a ’Lekérdezés indítása’ pontra kattintva az alsó listában kihozza a találatot, ahol a szervezet KÜJ azonosítója (és egyéb, az adatbázisban