Ma van 2021.10.19

Csak regisztrált felhasználóknak hozzáférhető tartalom!
Input:

Hozzáférés csak az Környezetvédelmi Szakmai Tudásbázis portál regisztrált felhasználói számára lehetséges.

A dokumentum nézőképe:

Kiszámolták, mekkora hatással van a hústermelés a környezetre

2021.09.16, Forrás: Piac&Profit (http://www.piacesprofit.hu)

A hústermelés közben világszerte 28-szor annyi üvegházhatású gáz kerül a légkörbe, mint a növénytermesztés közben, ráadásul a legtöbb gabonát a vágóállatok etetésére termesztik - mutatott rá az Illinois-i Egyetem tudósainak tanulmánya.

A globális élelmiszertermelés az emberi tevékenység okozta üvegházhatású gázkibocsátás egyharmadáért felel. Az új, nagyszabású tanulmány szerint az állatok húsának hasznosítása kétszer nagyobb környezetszennyezést okoz, mint a növényi eredetű élelmiszerek előállítása.

A kutatás megállapította, hogy az élelmiszertermelés teljes rendszere, például a

Dokumentum metaadatok
Dokumentum metaadatok
Címkék típusai
Leglátogatottabb képzés

Online szemináriumok (webináriumok):                                  

Jelenleg nincs megrendezésre kerülő webináriumunk!

                           

Tantermi képzéseink:

Jelenleg nincs megrendezésre kerülő szemináriumunk!

 

 

Annak érdekében, hogy az Önnek legjobb olvasási élményt nyújthassuk oldalunkon, cookie-kat használunk. A cookie-król, illetve használatukról részletesebb információkat a következő linken találhat: ide. Amennyiben a "folytatás" gombra kattint, vagy tovább használja oldalunkat, Ön tudomásul veszi a cookie-k használatát.