Ma van 2024.03.19

Csak regisztrált felhasználóknak hozzáférhető tartalom!
Input:

Hozzáférés csak az Környezet - és munkavédelmi Tudásbázis portál regisztrált felhasználói számára lehetséges.

A dokumentum nézőképe:

Kiszámolták, mekkora hatással van a hústermelés a környezetre

2021.09.16, Forrás: Piac&Profit (http://www.piacesprofit.hu)

A hústermelés közben világszerte 28-szor annyi üvegházhatású gáz kerül a légkörbe, mint a növénytermesztés közben, ráadásul a legtöbb gabonát a vágóállatok etetésére termesztik - mutatott rá az Illinois-i Egyetem tudósainak tanulmánya.

A globális élelmiszertermelés az emberi tevékenység okozta üvegházhatású gázkibocsátás egyharmadáért felel. Az új, nagyszabású tanulmány szerint az állatok húsának hasznosítása kétszer nagyobb környezetszennyezést okoz, mint a növényi eredetű élelmiszerek előállítása.

A kutatás megállapította, hogy az élelmiszertermelés teljes rendszere, például a

SZŰRŐK A PONTOS EREDMÉNYHEZ
SZŰRŐK A PONTOS EREDMÉNYHEZ
Címkék típusai