Ma van 2025.12.12

Input:

Az organoleptikus tulajdonságok – a víz minőségének emberi oldala

2025.12.09, , Forrás: Verlag Dashöfer (http://www.dashofer.hu)

A víz az élet alapja, mégis kevesen gondolnak arra, hogy a vízminőséget nemcsak kémiai és mikrobiológiai mutatók, hanem érzékszervi tapasztalatok is meghatározzák.

Ezeket nevezzük organoleptikus tulajdonságoknak – vagyis a víz azon jellemzőinek, amelyeket az ember lát, érez, ízlel. Ide tartozik a víz színe, szaga, íze, hőmérséklete és átlátszósága, amelyek együtt meghatározzák, mennyire „tiszta” és fogyasztható számunkra a víz.

Az organoleptikus tulajdonságok a


Leglátogatottabb képzés

Online szemináriumok (webináriumok): 

Kreditpontos képzéseink

ChatGPT képzéseink

Cégvezetés és Menedzsment képzéseink

Speciális képzéseink